Grundejerforeningen Hinderuplund
| Forside | Nyhedsbrev | Formelt | Begivenheder | Fotoalbum | Udlån af redskaber |
Generalforsamling
Vedtægter
Deklaration
Udbygninger
Velkomstbrev
Bestyrelsesområde
Arkiv
Kloakker
Tagrenovering

Kloakker

Områdets kloak afleder til ledning i Hinderuplundparken (mod vest). Denne ledning er udskiftet til meget større dimension i efteråret 2011. Vandcenter Syd (tidligere Odense Vandselskab) forventer derfor, at opstuvningsproblemerne nu er mindsket betydeligt.

Der kan desværre aldrig udstedes garanti mod opstuvning, da regnskyllenes omfang er uforudsigeligt og klimaet er under forandring i disse år.

Ovenstående indsat 2012-04-09

De voldsomme regnskyl har i perioder givet nogle problemer med vand i kældrene. Derfor sendte vi et brev til Odense Vandselskab om vores problemer. Svaret har vi indsat nedenfor. Det kan opsummeres således.

 

  1. Odense Vandselskab har gennem længere tid arbejdet med en stor forstærkning (ved Munkedammen) af kapaciteten af Munkebjergområdets hovedafløbsledning. Den har de taget i brug i slutningen af efteråret 2007.
  2. Vandselskabet har været ude og se på vores kloakker og har vurderet at der kan udføres nogle forbedringer. Dem planlægger de at udføre i 2008.
  3. Odense Vandselskab foreslår i en folder bl.a. at man installerer en såkaldt højtvandslukke, der forhindrer vandet i at stige op fra kloakken.
    Det er en rimelig simpel operation at installere en højtvandslukke. Vi kan anbefale denne model som koster ca. 310 kr. hos billigvvs.dk.

 

Nedenfor har vi lagt brevet fra Odense Vandselskab og et såkaldt Byg-Erfa-blad op til orientering.

 

Begge filer er i tiff-format. Hvis du har problemer med at åbne dem, kan de åbnes med det gratis billedlæserprogram IrfanView der kan hentes her.

Publiceret: 08-01-2008

Publiceret: 08-01-2008

I denne pjece beskrives årsagerne til kælderoversvømmelser, og der gives en række beskrivelser af hvad der kan gøres for at forhindre oversvømmelse.

Odense vandselskab vedlagde desuden to pjecer. De ligger på deres hjemmeside:

KloakFakta

Spørgsmål og svar om regn og kloakker

Redigeret af Otto Leopold
Webmaster: Jeppe Bundsgaard
Sidst opdateret: 21-02-2016
Denne sides adresse: www.hinderuplund.net/gf/formelt/kloakker/index.php
Udskrift |Site map
SmartSite Publisher